Situácia s dodávkou pitnej vody sa zlepšila aj v obci Rudňany

09.02.2012 Spišská Nová Ves

Poprad 9. februára (TASR) - Stav týkajúci sa nedostatku pitnej vody v obci Rudňany je od stredy (8.2.) stabilizovaný a mierne sa zlepšil. Potvrdila to hovorkyňa Veolie, Podtatranskej vodárenskej prevádzkovej spoločnosti, a.s., Božena Dická. \"Pri navážaní pitnej vody cisternami vo vodojemu Alkazár bola v poobedňajších hodinách vodou zásobená takmer celá obec,\" doplnila.
Aj naďalej však nie je výdatnosť ostatných zdrojov pitnej vody dostačujúca. Zmena by nemala nastať ani v piatok (10.2.), podľa hovorkyne všetko závisí od ďalšieho vývoja klimatických podmienok.
\"Mesto Krompachy a Margecany už majú dostatočné množstvo a tlak v potrubí verejnej vodovodnej siete. Mesto Gelnica a obec Jaklovce má regulovanú dodávku pitnej vody,\" dodala hovorkyňa spoločnosti, ktorá má na starosti dodávku vody pre celý Spiš. Predpokladá, že počas piatka už budú mať vyhovujúci tlak vo verejnej vodovodnej sieti aj v týchto spomínaných lokalitách.
Situácia sa postupne stabilizovala aj v Starej Ľubovni, dodávka vody z verejnej vodovodnej siete je zabezpečená pre celé mesto. Výnimkou sú niektoré rodinné domy na Zimnej, Vsetínskej, Hviezdoslavovej a Budovateľskej ulici, ktoré majú problém so zamŕzaním domových prípojok. Nedostatok pitnej vody z verejnej vodovodnej siete ešte stále pretrváva v obci Plavnica, kde je bez vody asi 750 ľudí.
 

Vyberte región